Управляващата в Полша Консервативно-националистическа партия Право и справедливост“ настоява лидерът

...
 Управляващата в Полша Консервативно-националистическа партия Право и справедливост“ настоява лидерът
Коментари Харесай

Полските управляващи поискаха лидерът на опозицията Доналд Туск да върне германски награди

 Управляващата в Полша Консервативно-националистическа партия „ Право и правдивост “ упорства водачът на най-голямото опозиционно съдружие „ Гражданска коалиция “ Доналд Туск да върне получените от Германия награди. Това оповестява телевизионният канал TVP.

Според телевизионния канал с такова искане към Туск се е обърнал ръководителят на парламентарната комисия по интернационалните въпроси, депутатът реакционер Радослав Фогел. Повод за това искане бяха обвиняванията към Туск, че през годините си като министър-председател на Полша (2007-2014 г.) той е следвал прогерманска политика и е „ направил всичко, с цел да получи преференциален пост в Европейски Съюз, знаейки, че това е невероятно без поддръжката на канцлера Ангела Меркел. Според депутата, това, за жалост, е било обект на цялата интернационална политика от ерата на Туск. Доналд Туск бе почетен с интернационалната премия „ Карл Велики “ през 2010 година, присъдена за приноса му към обединяването на Европа. По-късно е награден с орден Валтер Ратенау (германски външен министър, погубен от националистически атентатори през 1922 г.) за достиженията си в политиката.

Гражданската коалиция, ръководена от Туск, е главният противник на Консервативно-националсистическата партия на идните парламентарни избори на 15 октомври.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР